سازمان غذا و دارو گلوگاه تولید و تأمین کننده سلامت غذایی جامعه است
دکتر عزیزی در نشست صمیمانه با آقای بختیاری نائب رییس هیأت مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران مطرح کرد: سازمان غذا و دارو گلوگاه تولید و تأمین کننده سلامت غذایی جامعه است.
پیرو برگزاری جلسه فراکسیون فضای تولید و کسب و کار مجلس شورای اسلامی دیدار صمیمانه ای با حضور جناب آقای دکتر عزیزی مدیرکل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، خانم مهندس سمیعی کارشناس امور ضوابط و پروانه ها، آقای مهندس رضایی کارشناس امور سامانه های این سازمان، جناب آقای بختیاری نائب رییس هیأت مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران و خانم سوسن نعمتی زاد مسئول روابط عمومی سندیکا صبح روز سه شنبه 11خرداد ماه 1400در محل سازمان غذا و دارو برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی سندیکا، در ابتدای این نشست دکتر عزیزی با اشاره به سابقه همکاری طولانی خود با تشکل های تخصصی صنعت غذا، لزوم نظرخواهی از بخش خصوصی را در جهت اتخاذ تصمیمات شایسته امری ضروری دانست.
دکتر عزیزی گفت: سازمان غذا و دارو نقش کلیدی در تأمین امنیت سلامت جامعه دارد و در این راه همواره تمامی همت خود را به کار برده تا با تدوین قوانین جامع و تکیه بر شعار رفع موانع تولید، در امر خدمت رسانی تسهیل ایجاد کند.
برنامه های سازمان غذا و دارو برای سال 1400
مدیرکل فراورده های غذایی و آشامیدنی گفت: خوشبختانه خبرهای بسیار مسرت بخشی برای صنعت غذا در راه است که امیدواریم تا روز جهانی ایمنی غذا از دستاوردهای این سازمان که نتیجه تلاش شبانه روزی دست اندرکاران سازمان غذا و دارو است رونمایی گردد. ایشان راه اندازی سامانه جامع IRC (پروانه تأمین و بهره برداری) را حرکتی ارزنده در جهت تسهیل فرایند کسب و تمدید پروانه های صنایع غذایی دانست که در این راه 70 واحد دانشگاه علوم پزشکی کشور و انجمن های صنایع غذایی همکاری ارزشمندی داشته اند.
عزیزی افزود: برگزاری دوره های آموزشی مسئولین فنی و عقد تفاهم نامه با انجمن ها نیز در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
تشکیل دبیرخانه در دانشگاه های علوم پزشکی جهت همکاری با سازمان غذا و دارو
هم اکنون واحدهای تولیدی می توانند نظرات و دیدگاه های خود را به واحدهای علوم پزشکی استان خود در میان بگذارند تا سازمان غذا و دارو با تجمیع و مدیریت این دیدگاه ها، نهایتاً سیاست گذاری جامعی انجام دهد.
پربار بودن جلسه فراکسیون فضای تولید کسب و کار مجلس شورای اسلامی با رییس سازمان غذا و دارو
مسعود بختیاری نائب رییس هیأت مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران برگزاری جلسه فراکسیون فضای تولید کسب و کار مجلس شورای اسلامی با رییس سازمان غذا و دارو را بسیار پربار دانست و از آقای دکتر عزیزی برای برگزاری این نشست نیز که متعاقب جلسه فراکسیون بود کمال تشکر و امتنان را داشتند.
بختیاری گفت: صنعت کنسرو ارتباط تنگاتنگی با سازمان غذا و دارو داشته و از گذشته تا کنون با دیدگاه سلامت محور کوشیده است تا نیاز مصرف کننده را رفع کند.همین طور با در نظر داشتن امکانات محدودی که در حوزه صنعت غذا داریم هیچ گاه نمی توانیم که ادعا کنیم این حوزه خالی از اشتباه است و نمایندگان بخش خصوصی موظف هستند که دغدغه ها و موانع را به گوش مسئولین برسانند و در این راه گاهاً صراحت لهجه نیز وجود دارد.
تسریع در روند کسب و تمدید پروانه ها
نائب رییس هیأت مدیره سندیکا گفت: در هیچ جامعه ای بخش دولتی نمی تواند تمامی مسئولیت ها را بر عهده بگیرد و شایسته است که به بخش خصوصی اعتماد نماید. هم اکنون کسب مجوز تولید محصول جدید با وقفه گاهاً 6 ماهه مواجه می شود و در این زمینه پیشنهاد می گردد در صورت صلاحدید با اخذ تعهد از واحد تولید کننده مسئولیت را به تولیدکننده واگذار نمایند.
رضایی کارشناس امور سامانه های غذا و دارو در این زمینه گفت: با راه اندازی سامانه IRC بسیاری از مشکلات صدور و تمدید مجوزها مرتفع گردیده که در این راه لازم است که مسئولین فنی واحدهای تولیدکننده آموزش لازم را ببینند و تمامی مراحل ثبت نام و اخذ مجوز را در سامانه وارد کرده و پس از بررسی موارد ارسالی و تایید نهایی سازمان غذا و دارو مجوزها طی 3 دقیقه صادر می گردد و در این مسیر امکانات واحد تولیدی، دسترسی به اینترنت، تکمیل اطلاعات سامانه به صورت نادرست می تواند در روند کسب مجوزخلل ایجاد کند که همگی به مرور زمان قابل پیشرفت و چاره جویی است لذا همکاری نزدیک مسئولین فنی می تواند اکثر دغدغه ها را از بین ببرد.
بررسی وضعیت صدور مجوزهای افزایش ظرفیت کارخانجات تولید کنسرو
بختیاری گفت: هم اکنون صدور مجوز افزایش ظرفیت کارخانجات مستلزم صرف وقت بسیاری است که تایید ارگان هایی چون وزارت صمت، وزارت جهاد، مححیط زیست و … را لازم دارد. وی پیشنهاد کرد: استدعا داریم چنانچه صلاح می دانید تعهدنامه محضری یا هرگونه تعهد دیگری از مدیر عامل واحد تولیدی گرفته شود و هر واحدی ظرفیت خود را مشخص کند و بعد از صحه گذاری کارشناس بلافاصله مجوز صادر گردد و به معاونت های مختلف ابلاغ گردد.
آقای دکتر عزیزی در پاسخ به این موضوع گفت: همانگونه که استفاده از ظرفیت خالی کارخانجات گامی بلند در جهت تسهیل موانع تولید، اشتغال زایی، برندسازی و … بوده است در زمینه افزایش ظرفیت کارخانجات نیز فقط در مرتبه اول کسب مجوز سخت گیری به عمل می آید که این مشکل نیز در سامانه چاره جویی شده و از طریق سیستم تیکت پشتیبانی لازم از سامانه به عمل می آید و کوشیده ایم تا در اتلاف وقت نیز صرفه جویی به عمل آید.
خانم سمیعی کارشناس امور ضوابط و پروانه ها در تکمیل این مبحث افزود: در سامانه IRC فرم هایی از پیش تعیین شده بر اساس اطلاعات قبلی وجود دارد که با تکمیل آن ها، مجوزها بر اساس اطلاعات محصول در سامانه صادر می گردد و زمانی که اطلاعات درج و بررسی شد برای نمونه یک بیسکویت با 17 طعم مجوز می گیرد که این مورد در رابطه با انواع کنسرو تون ماهی در روغن، سیر، سبزی و… نیز صدق می کند و زمانی که اطلاعات قبلی در زمینه محصول در سامانه موجود نباشد، این مورد در بخش سایر توسط مسئول فنی ذکر می شود تا پس از بررسی کارشناسان نتیجه اعلام شود. سمیعی گفت: پروانه هایی که قبلاً صادر شده اند دیگر نیازی به بررسی ندارند و تمامی مواردی که در استاندارد مجاز شناخته شده اند مجدداً بررسی نمی شوند مگر اینکه در سامانه مجود نباشد که نیازمند رسیدگی است . ضمناً اگر یک شرکت تولید کننده به طور جامع و گسترده تک تک محصولات خود را در سامانه وارد کند سایر تولیدکنندگان هم صنف دیگر نیازی به درج اطلاعات و ذکر محصولات تکراری ندارند.
ایجاد وحدت رویه در استان ها
مهندس بختیاری در ادامه جلسه با شمردن مشکلاتی که نبود وحدت رویه در استان ها در رابطه با بسته بندی محصولان کنسروی ایجاد کرده است از جمله: درج کلمه تون ماهی حاوی امگا3، بدون مواد نگهدارنده، ماهی غذای سلامتی و … گفت: لازم است که تمامی محصولات کنسروی طبق یک رویه واحد و نظام مند بسته بندی شوند و نباید درج این کلمات مزیتی برای یک تولید کننده خاص باشد. ایشان آمادگی سندیکا را برای تشکیل یک کارگروه و پایش این موضوع اعلام نمود.
در پایان این نشست جناب آقای دکتر عزیزی از برگزاری جلسات مداوم با سندیکا و عقد تفاهم نامه و همکاری بیشتر استقبال نمودند و ابراز امیدواری کرد که تشکل های تخصصی بازوی محرک بخش دولتی می باشند.