۲۵۰ واحد تولیدی کنسرو، رب گوجه و ماهی تن تعطیل شدند

نایب‌رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت: با افزایش هزینه‌های تولید در سال جاری هنوز قیمت جدید کنسرو و رب گوجه‌فرنگی و ماهی تُن اعلام نشده است که این امر باعث تعطیلی حدود ۲۵۰ واحد تولیدی این بخش شد.

مسعود بختیاری نایب‌رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران امروز در نشست خبری اظهار داشت: سابقه 50 سال قیمت‌گذاری دستوری کالا در کشور وجود دارد که نشان می‌دهد در بسیاری از موقعیت‌ها، این نوع قیمت‌گذاری موفق نبوده است و در زمان حاضر صنایع کنسرو کشور نیز با این مشکل مواجه هستند. وی افزود: محصولات کنسرو ماهی تُن و رب گوجه‌فرنگی شامل قیمت‌گذاری پیشینی شده است اما قیمت آنها در سال جاری با توجه به افزایش هزینه‌های تولید بروز نشده است. بختیاری گفت: تولیدکنندگان آمادگی دارند که محصولات خود را بر اساس آنالیزهای مورد تأیید سازمان حمایت حتی بدون سود در بازار ارائه کنند اما به‌دلیل عدم تشکیل جلسه ستاد تنظیم بازار کشوری، قیمت این محصولات بعد از گذشت چند ماه هنوز بروز نشده است.

نایب‌رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران اضافه کرد: این شرایط باعث شده است از تعداد 100 تولیدکننده تن ماهی در کشور، 40 مورد آنها تعطیل شوند و 60 واحد فعال نیز تعدادی‌شان با جریمه‌های سنگین تعزیراتی مواجه شده‌اند همچنین از 400 شرکت تولیدکننده رب گوجه‌فرنگی در کشور نیمی از آنها تعطیل شده‌اند. بختیاری اظهار داشت: تولیدکنندگان کنار دولت هستند و می‌دانند که در چه شرایط اقتصادی قرار داریم اما لازم است که در این شرایط به تولیدکنندگان نیز توجه شود تا آنها حداقل محصولات خود را با ضرر و زیان به فروش نرسانند.

حذف مالیات‌های کنسرو رب گوجه و تن ماهی قیمت ها را کاهش می‌دهد

بختیاری ادامه داد: قیمت‌گذاری دستوری می‌تواند منجر به کاهش کیفیت محصول شود که این امر خود می‌تواند بر سلامت مصرف‌کننده تأثیرگذار باشد. بختیاری در ادامه صحبت‌های خود با ارائه راهکاری برای کاهش قیمت رب و تن ماهی در کشور گفت: در صورتی که دولت قصد حمایت از مصرف‌کنندگان را دارد می‌تواند مالیات بر ارزش افزوده فروش را و واردات این محصولات را حذف کنند به‌طوری که اکنون برای فروش این محصول 9 درصد و برای واردات مواد اولیه آن نیز 9 درصد مالیات پرداخت می‌شود.

با وجود موافقت وزارت جهاد کشاورزی برای اعمال قیمت‌های جدید رب گوجه تولیدکنندگان جریمه شدند

محمد مختاریانی عضو هیئت مدیره صنایع کنسرو ایران نیز در این نشست تصریح کرد: بازار صنایع کنسرو ایران رقابت سنگینی را در خود دارد که همین امر باعث کنترل قیمت‌ها و تنظیم بازار در سنوات گذشته شده است. وی افزود: وزیر جهاد کشاورزی قیمت منصفانه برای رب گوجه‌فرنگی 800گرمی را 45 هزار تومان اعلام کرده است که این امر مورد تأیید سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و وزیر صنعت، معدن و تجارت است اما از آنجا که این قیمت باید در ستاد تنظیم بازار کشوری به‌ریاست مخبر معاون اول رئیس جمهور تأیید شود، هنوز نرخ نهایی ابلاغ نشده است.

عضو هیئت مدیره صنایع کنسرو ایران تصریح کرد: در این شرایط با وجود اینکه قرارگاه امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی به تولیدکنندگان اجازه داده است که محصولات خود را با قیمت جدید عرضه کنند اما سازمان تعزیرات حکومتی تولیدکنندگان را جریمه کرده است.

مختاریانی ابراز کرد: در شرایطی که اعمال قیمت جدید تولیدکنندگان با تأخیر فراوانی صورت می‌گیرد اما کاهش قیمت محصولی مانند روغن نباتی که متأثر از کاهش قیمت‌های جهانی است ظرف چند روز اعمال شد. مختاریانی گفت: افزایش قیمت صورت‌گرفته بر اساس قیمت جدید با موافقت سردار کاظمینی قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی صورت گرفته است تا بازار با کمبود این محصول مواجه نشود اما خود این امر منجر به جریمه واحدهای تولیدی شد که در نتیجه بسیاری از آنها فعالیت خود را تعطیل کردند. وی اضافه کرد: افزایش نرخ ارز نیمایی از 23 هزار تومان به 26 هزار تومان نیز خود منجر به افزایش هزینه‌های دولت شده است که دولت می‌تواند با ثابت نگه‌داشتن آنها از این امر جلوگیری کند.

میررضوی دبیر سندیکای صنایع کنسرو نیز در این نشست اظهار داشت: 150 قلم کالای کنسروی در کشور تولید می‌شوند که همواره بازار آنها بدون گرانفروشی و تقلب دنبال می‌شود اما حال که دو محصول گوجه‌فرنگی و تن ماهی مشمول قیمت‌گذاری پیشینی شده‌اند بازار آنها با چالش‌های جدی مواجه است و برخی از تولیدکنندگان دست از تولید کشیده‌اند.

منبع خبر