صنعت کنسرو در حوزه پشتیبانی دریا سرمایه گذاری کند

رییس سازمان شیلات از تولیدکنندگان صنعت کنسرو دعوت به عمل آورد که در حوزه پشتیبانی در دریا سرمایه گذاری کنند تا آبزیان در محل صید از سوی کارخانه ها جمع‌آوری شوند.

به گزارش روابط عمومی سندیکای صنایع کنسرو ایران، سید حسین حسینی، رییس سازمان شیلات ایران در نخستین همایش تخصصی نقش صنعت کنسرو در تامین امنیت غذایی گفت: فعالیت آبزی پروری در کنار صید و صیادی از جایگاه ویژه در سند امنیت غذایی برخوردار است.

حسینی با بیان اینکه تا سال ۲۰۵۰ میلادی بیش از ۷۰ درصد پروتئین حیوانی از آبزیان تأمین خواهد شد، اظهار داشت: از ۲۲۳ میلیون تن محصولات دریایی، ۹۲ میلیون تن آن در حوزه صید و صیادی و ۸.۳ میلیون تن در حوزه ماهیان تن بوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، سهم 9 درصدی ماهیان تن از صید جهان را نشان از اهمیت آن دانست و تصریح کرد: این در حالی است که ۱۰ صید در اقیانوس هند، متعلق به ایران است.

حسینی در ادامه افزود: سازمان شیلات در زنجیره تولید و تأمین، عملاً نقش تنظیم گری را بر عهده دارد و اگر پایداری در حوزه تولید تا زنجیره اتفاق نمی افتاد، قطعاً تولید مفهوم پیدا نمی‌کرد.

وی به اهمیت نقش آفرینی صنایع تبدیلی در معرفی آبزی پروری و غذاهای آبزی اشاره کرد و گفت: چنانچه در زمان کمبود، تنظیم گری در زنجیره تولید و تأمین به درستی صورت نگیرد، لطماتی به تولیدات پروتئینی دریامحور وارد می‌شود.

رییس سازمان شیلات ایران با اشاره به ثبات قیمت کنسرو ماهی در ۱۴ ماه اخیر اظهار داشت: قاعدتا اگر هماهنگی و همکاری لازم وجود نداشت، این موضوع محقق نمی شد. در همین راستا ضرورت دارد که این موضوع در مدیریت ضایعات نیز صورت بگیرد و این مساله در دستور کار سازمان شیلات ایران قرار دارد.

حسینی در ادامه اضافه کرد: انتظار ما این است که صنایع تبدیلی کمک کنند تا ضایعات محصولات با غنی سازی پروتئین و پالایش دقیق‌تر، در سبد سودآوری قرار بگیرند.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه کارخانه های صنایع غذایی نباید سود و منبع درآمدی خود را فقط در محصول نهایی ببینند، عنوان کرد: نکته دیگری که فعالان صنعت کنسرو باید توجه داشته باشند این است که جمع آوری محصول در زمان پیک صید و دپوی آن، آنگونه که باید و شاید انجام نمی شود.

حسینی از برنامه سازمان شیلات ایران برای اجرای برنامه پشتیبانی در دریا خبر داد و گفت: در همین راستا از صنایع تبدیلی دعوت به عمل می آوریم در این حوزه سرمایه گذاری کنند تا آبزیان در محل صید از سوی کارخانه ها جمع‌آوری شوند؛ زیرا معتقدیم این امر با همکاری مستمر صنایع تبدیلی و کنسروسازی، محقق می شود.

رییس سازمان شیلات ایران همچنین از آماده شدن پیش‌نویس تفاهم نامه شناسنامه دار کردن آبزیان از مرحله صید تا بازار خبر داد و اذعان داشت: یکی از اهداف این اقدام، ایجاد کد رهگیری برای محصولات آبزی است.

حسینی در پایان تصریح کرد: صنعت کنسرو ایران فرصتی در حوزه صادرات است که باید زمینه آن با تصمیم‌گیری های مناسب فراهم شود.